vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiInfractorul Puiu Popoviciu a primit azil judiciar în Marea Britanie (document)

Infractorul Puiu Popoviciu a primit azil judiciar în Marea Britanie (document)

Infractorul Puiu Popoviciu a reușit să-i convingă pe judecătorii de la Înalta Curte de Justiție a Marii Britanii și să obțină astfel ”azil juridic” în această țară, adică să-i fie refuzată extrădarea, pe motiv că în România nu a avut parte de un proces corect, iar condamnarea sa la 7 ani de închisoare cu executare ar fi fost incorectă, dată de un judecător ce nu putea fi imparțial.

Înalta Curte a Marii Britanii a admis, astfel, apelul infractorului român la decizia de extrădare în România luată de o instanță britanică inferioară, Westminster Magistrates ‘Court, pe 12 iulie 2019.

”Există temeiuri serioase pentru a crede că se va confrunta cu un risc real de a suferi o încălcare a tuturor drepturilor sale prevăzute de art.5, dacă va fi extrădat în România, întrucât încarcerarea lui va fi arbitrară” – se arată în hotărârea pronunțată vineri, 11 iunie, de către Înalta Curte a Regatului Unit.

De asemenea, se susține în decizia judecătorului britanic, ”probee demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparțialitate juridiciară, astfel încât sunt indiscutabile consecințele pentru echitatea procesului. Sunt convins că există temeiuri serioase pentru a crede că Apelantul a fost condamnat de către un judecător imparțial și care, pe cale de consecință, nu ar fi trebuit să judece cazul și, în acest mod, Apelantului i-au fost încălcate toate drepturile sale privind un proces echitabil”.

Judecătorii britanici care au luat această decizie sunt Sir Robert Maurice Jay și Sir Timothy Victor Holroyde.

Infractorul Gabriel ”Puiu” Popoviciu, ginerele fostului prim vicepremier comunist Ion Dincă, zis Teleagă, a fost condamnat definitiv pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul ”Băneasa”. La data sentinței, infractorul român se refugiase deja în Londra, știind că nu putea scăpa de pușcărie după ce instanța inferioară, Curtea de Apel București, îl condamnase deja la 9 ani de închisoare cu executare, printr-o decizie pronunțată de judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran.

Interesant este că judecătorul care l-a condamnat pe Popoviciu, a fost cercetat și pus sub urmărire penală exact din acest motiv de către procurorul Adin Florea, șefa Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, adică poliția politică din Justiția românească. Florea l-a acuzat pe judecătorul Tudoran de abuz în serviciu și represiune nedreaptă în legătură cu condamnarea lui Puiu Popoviciu în dosarul Băneasa.

Ulterior, decizia Adinei Florea a fost infirmată de justiția reală, dar suspiciunea aruncată asupra judecătorului Tudoran i-a prins bine infractorului de la Londra. Punerea sub acuzare a lui Tudoran, nu a fost întâmplătoare, ea fiind făcută în contextul în care la Londra începeau audierile privind extrădarea infractorului Popoviciu.

La victoria infractorului Popoviciu, care a scăpat de 7 ani de pușcărie, au contribuit nu numai cozi de topor ale mafiei românești precum Adina Florea, ci și persoane extrem de influente la nivel internațional cum sunt fostul șef al FBI, Louis Freeh, fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani și fiul actualului președinte al SUA, Hunter Biden.

Daily Mail tocmai a publicat, zilele acestea, dovezi incendiare ale legăturii dintre infractorul român și cuplul Freeh-Biden.

Potrivit cotidianului britanic, Biden junior a fost angajat de Popoviciu, în 2016, pentru ca împreună cu fostul șef FBI, Louis Freeh și folosind relațiile tatălui său, vicepreședintele SUA, pe atunci, Joe Biden, să convingă autoritățile române să renunțe la caz, sau să cadă la înțelegere.

La acea dată, păpușarii americani n-au reușit să convingă autoritățile române să-l spele pe mafiot.

Iată decizia instanței supreme din Marea Britanie:

Popoviciu-v-Romania-approved-judgment_
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate