joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii vor vota împotriva remanierii guvernului

Liberalii vor vota împotriva remanierii guvernului

Partidul Naţional Liberal va vota împotriva remanierii guvernului, în cazul în care premierul Viorica Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, a anunțat șeful liberalilor, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

„Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii, ca urmare a schimbării configuraţiei politice, în cazul în care premierul Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, conform prevederilor constituţionale, să ceară votul pentru remaniere”, a declarat Orban. 

Potrivit lui, este nevoie de majoritate absolută pentru ca remanierea, în urma schimbării configuraţiei politice, să treacă de Parlament. Mai mult, acesta a afirmat că ulterior votului pe remaniere, vor exista discuţii despre momentul cel mai potrivit pentru depunerea moţiunii de cenzură.

„Poziţia noastră este foarte clară – anume de a vota împotriva acestei remanieri, iar după votul la această remaniere să stabilim calendarul pentru moţiunea de cenzură. Obiectivul nostru fundamental este acela de a pune punct cât mai repede posibil acestei guvernări habarniste, acestei guvernări toxice care creează imense deservicii României şi care afectează perspectivele de dezvoltare ale României şi care riscă să înrăutăţească viaţa fiecărui român”, a mai spus Orban. 

Liberalii au ca obiectiv  reuşita moţiunii de cenzură, iar pentru reuşita acestei moţiuni de cenzură preferă discuţiile directe cu toţi partenerii implicaţi în acest proiect. Totodată, Orban a adăugat că de la data votului pentru preşedinţia Senatului până în data de 20 octombrie prezenţa parlamentarilor PNL la toate voturile importante din Parlament este obligatorie şi se sistează plecările în străinătate.

Într-o altă ordine de idei, liberalii au cerut Guvernului prelungire perioadei de înregistrare online a cetăţenilor români din străinătate care vor să voteze la alegerile prezidenţiale. „De asemenea, solicităm modificarea prevederilor privitoare la reprezentarea partidelor în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare în străinătate, în sensul de a se acorda permisiunea către supleant pentru a înlocui în orice moment titularul din partea fiecărui partid de-a lungul celor trei zile în care se exercită dreptul de vot”, a afirmat Orban. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate