vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiImpozitarea pensiilor speciale este, DIN NOU, neconstituțională

Impozitarea pensiilor speciale este, DIN NOU, neconstituțională

Proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale, adoptat ieri de Camera Deputaţilor, creează un viciu major, din partea PSD și al aliaților, astfel încât acesta să poate fi declarat neconstituţional, este de părere deputatul USR Ionuţ Moşteanu. 

„Ieri s-a votat proiectul de supraimpozitare a pensiilor speciale, a trecut de Parlament. Azi, la Comisia de statut, se încearcă un raport pe legea votată ieri de Camera Deputaţilor pentru a fi din nou votată în plenul comun, lucru care creează un viciu major acestui proiect şi şansele de neconstituţionalitate sunt enorme. PSD şi aliaţii lor au făcut o mascaradă. Credeam că le-a venit mintea la cap. Se pare că vor să taie sau să supraimpoziteze pensii, însă creează tot acest cadru pentru ca legea să nu stea în picioare la CCR”, a declarat Moşteanu, la Parlament.

Deputatul a criticat decizia Birourilor permanente reunite de a nu include pe ordinea de zi a plenului Parlamentului proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

Impozitarea pensiilor speciale va deveni neconstituțională

„După ce ieri i-am văzut pe toţi că i-a cuprins entuziasmul pentru eliminarea pensiilor speciale, azi au scos de pe ordinea de zi proiectul USR de eliminarea a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ieri au pus impozitare pentru toate pensiile speciale, astăzi plenul reunit trebuia să voteze eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect USR depus de trei ani. Am zis – iată a venit o perioadă bună, o decizie înţeleaptă în care toţi parlamentarii îşi vor da mâna, să terminăm cu această ruşine”, a mai psus deputatul USR.

Potrivit lui Moșteanu, sunt 10 milioane de euro care se duc în fiecare an în buzunarele unor foşti parlamentari, în buzunarele lui Adrian Năstase şi altora ca el, 10 milioane de euro din care s-ar putea face lucruri bune pentru români..

USR va insista în fiecare zi, până la finalul acestui mandat, ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie adoptat.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate