luni, iunie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiImpozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor

Impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor

Impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici în cadrul discuţiilor purtate la Guvern cu structurile asociative din administraţia locală. 

„La această discuţie s-a discutat foarte clar şi transparent. Noi am spus foarte clar două lucruri: că impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor. Pentru luna martie se împarte pe formulă, aşa cum spune Legea bugetului, iar pe ianuarie şi februarie, în mod normal, sunt două variante, pe formulă sau alocarea, cum spune principiul echilibrării, pentru cei care au nevoie ca la final de an să funcţioneze. Decizia aceasta o să o ai structurile asociative, nu o ia Ministerul de Finanţe, noi am alocat în întregime impozitul pe venit, decizia le aparţine”, a declarat Eugen Teodorovici. 

De asemenea, toate cheltuielile legate de partea socială, persoane cu handicap şi însoţitori, la fel, sunt alocate, sunt asigurate, exact în procentul pe care legea de astăzi îl prevede, nimic altceva. 

„A rămas că mai avem discuţii şi luni şi marţi, cum este normal, pentru a definitiva toate aceste elemente rămase încă în suspans. Ce au ridicat primarii sau unii dintre primari la discuţia cu presa au fost şi alte aspecte, care nu fac astăzi subiectul rectificării, probleme generale, legate de partea de educaţie, de cheltuielile pe educaţie, de bursele impuse, poate, prin legi date de Parlament, la nivel local şi multe altele. Deci, chestiunile se vor discuta în continuare şi luni şi marţi şi sunt convins că la momentul rectificării UAT-urile vor fi mulţumite”, a mai afirmat Teodorovici. 

Ieri, ministrul Finanțelor a fost acuzat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, că guvernul nu face decât promisiuni, iar acestea sunt vorbe goale, vorbe în vânt.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate