marți, iunie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiBarna: Toader a devenit impresarul infractorilor

Barna: Toader a devenit impresarul infractorilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a devenit impresarul infractorilor şi al grupării pe care aceştia o reprezintă, un adevărat satrap al Justiţiei, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.  

„Între toţi miniştrii Cabinetului Dăncilă, dumneavoastră domnule Toader sunteţi de departe cel mai competent şi mai bine pregătit, ce-i drept nici nu e foarte greu să fii cel mai competent în Guvernul Dăncilă, chiar şi aşa CV-ul dvs este unul impresionant. Sunteţi profesor universitar, aţi fost decanul şi rector al uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din România şi judecător al Curţii Constituţionale, dar de un an şi jumătate de când aţi fost numit ministru al Justiţiei v-aţi pus toată pregătirea, experienţa şi competenţa în serviciul unor politicieni corupţi, al unui grup infracţional organizat care foloseşte puterea legislativă şi pe cea executivă cu un singur scop: de a scăpa de puşcărie. Aţi acceptat, domnule Toader, să deveniţi impresarul unor infractori şi al grupării pe care aceştia o reprezintă. Dintr-un judecător constituţional aţi devenit avocatul penalilor, dar nu orice fel de avocat, ci un adevărat satrap al Justiţiei, unul care are puterea şi o şi foloseşte să schimbe regulile, după care sunt anchetaţi şi judecaţi infractorii pe care îi reprezintă”, i-a declarat Barna lui Toader în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie. 

Potrivit lui, dacă Dragnea are o scuză, că încearcă să scape de pușcărie, nu același lucru se poate spune despre Toader.  

„Dacă Liviu Dragnea, eterna temă, poate să aibă o scuză, încearcă să scape de puşcărie, iar dacă Viorica Dăncilă şi mulţi dintre membrii PSD au scuza că habar nu au ce fac prin Guvern sau ce votează prin Parlament, dumneavoastră, domnule Toader, nu aveţi nicio scuză, pentru că dumneavoastră, domnule Toader, înţelegeţi foarte bine nemernicia politică pe care o faceţi astăzi României. După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, lupta anticorupţie este de departe cea mai importantă şi mai de succes politică publică a statului român în 29 de ani. Dvs dle Toader faceţi totul ca să o distrugeţi”, i-a mai reproșat liderul USR ministrului Justiției. 

Impresarul infractorilor termină Justiția

În încercarea disperată de a subordona procurorii Guvernului PSD, Toader a dat-o afară pe Codruţa Kovesi, unul dintre cei mai apreciaţi procurori pe care i-a avut România după Revoluţie, şi propune acum revocarea procurorului general Augustin Lazăr, a mai spus Barna.

„Aţi dat OUG 92 fără să ţineţi cont de recomandările principale ale Comisiei de la Veneţia şi în ciuda tuturor avertismentelor lansate de organizaţiile magistraţilor, de CSM sau de partenerii noştri internaţionali. Din cauza acţiunilor dumneavoastră, domnule Toader, România va fi nevoită să îndure umilinţa unei rezoluţii pe tema statului de drept în Parlamentul European, în Anul Centenarului, la 100 de ani de la Marea Unire, locul României în rândul statelor democratice este din nou pus sub semnul întrebării şi acest lucru se întâmplă fix din cauza dumneavoastră domnule Toader şi a penalilor pe care vă străduiţi să îi apăraţi în activitatea de la Ministerul Justiţiei”, a mai spus Barna. 

El a susţinut că Tudorel Toader ar putea intra în istorie ca omul care a siluit legile, în condițiile în care în plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut marţi moţiunea simplă „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate