joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiUPDATE: Kovesi, cercetată disciplinar de procurorii CSM

UPDATE: Kovesi, cercetată disciplinar de procurorii CSM

UPDATE: Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a amânat miercuri, pentru 5 decembrie, discutarea acţiunii disciplinare exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti care constituiau probe într-un dosar. 

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute astăzi acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

Kovesi este acuzată că ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Inspecţia Judiciară anunţa, pe 14 septembrie, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004. 

Cercetată disciplinar 

„Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, spune comunicatul. 

Laura Codruţa Kovesi mai este vizată de o sesizare a Inspecţiei Judiciare, pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate