marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiImunizarea populației împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%, în următoarele 6...

Imunizarea populației împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%, în următoarele 6 luni

În următoarele şase luni ar trebui să se asigure imunizarea populației împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%, a declarat șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

„Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, prezent la Institutul „Cantacuzino”

România va primi, mâine, 28 decembrie, următoarea tranşă de vaccinuri, iar de marţi va începe distribuirea acestora către cele 370 de centre din unităţile medicale.

Imunizarea populației, în siguranță

Cu privire la începerea campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus că acesta este un moment emoţionant şi va face tot ce ţine de el pentru ca vaccinarea oamenilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

„Este un moment emoţionant pentru toată lumea. Trebuie să vă spun că azi este este ziua profesorului Louis Pasteur, părintele microbiologiei, şi cred că această campanie de vaccinare reprezintă un tribut adus cercetării medicale, progresului ştiinţific şi tuturor celor care sau jertfit pentru a salva vieţi omeneşti, întregului corp medical, dar şi tuturor pacienţilor care din păcate au avut de suferit din cauza acestei pandemii”, a afirmat Gheorghiţă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate