joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieÎn București au fost descoperite 46 de tablouri furate din Belgia, în...

În București au fost descoperite 46 de tablouri furate din Belgia, în urmă cu șase luni

46 de tablouri furate dintr-o colecție privată din orașul belgian Anvers au fost descoperite, miercuri, în România, în posesia unui colecționar româno-canadian. Operele de artă au fost ridicate de polițiștii belgieni chiar dintr-o locuință din capitală, în urma unei percheziții efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

„În realizarea atribuţiilor conferite de Legea nr. 302/2004 rep., privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată lucrarea nr. 2836/11-5/2021, având ca obiect ordinul european de anchetă emis la data de 31.08.2021 de către un judecător de instrucţie din Anvers – Regatul Belgiei. În fapt, autorităţile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021, dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers, a unui număr de 59 de opere de artă – tablouri şi sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro. Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a desfăşurat activităţi, respectiv o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează a fi predate autorităţilor judiciare belgiene”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

La activităţi au participat, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, un judecător de instrucţie şi doi inspectori de poliţie de la Departamentul de Poliţie Anvers – Regatul Belgiei, care continuă ancheta în această cauză.

De asemenea, la anchetă au participat lucrători de poliţie ai Serviciului de Investigaţii Criminale de la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate