vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiInteres crescut al Rusiei pe tema conflictelor din Siria şi Ucraina

Interes crescut al Rusiei pe tema conflictelor din Siria şi Ucraina

Marţi, 24.07.2018, Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, i-au primit  la Palatul Elysee pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi pe generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Rusiei. Tema discuţiei a fost conflictele din Siria şi Ucraina.

Anterior, cei doi oficiali ruşi au avut în aceeaşi zi la Berlin o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel şi cu ministrul de externe Heiko Maas, după ce cu o zi înainte discutaseră cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Potrivit administraţiei prezidenţiale franceze, întâlnirea dintre oficialii francezi şi cei ruşi a avut loc la solicitarea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a discutat pe subiect cu Emmanuel Macron săptămâna trecută.

De altfel, după discuţia dintre cei doi preşedinţi, Franţa şi Rusia au efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă o operaţiune umanitară comună în Siria, aspect de noutate pentru Rusia.

Turneul efectuat de Lavrov şi Gherasimov are loc la mai puţin de 10 zile de la summitul Donald Trump-Vladimir Putin, în cadrul căruia preşedintele Putin a propus americanilor să lucreze împreună în ceea ce priveşte problema refugiaţilor sirieni şi reconstrucţia Siriei.

Sursa foto: www.straitstimes.com

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate