miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiInterlopul Boenică a fost desCămilat: Condamnatul Romeo Ursu, zis Boenică, a fost...

Interlopul Boenică a fost desCămilat: Condamnatul Romeo Ursu, zis Boenică, a fost adus în țară pentru a-și executa anii de pușcărie

Interlopul Romeo Ursu, zis Boenică, condamnat la închisoare cu executare în două dosare penale și fugit din țară, în urmă cu 15 ani, a fost readus în patrie pentru a-și executa pedeapsa pe limba lui. 

Poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale din IGPR au pus în executare, luni, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele lui Romeo Ursu, zis ”Boenică”, în vârstă de 55 de ani, din Bucureşti, condamnat în două dosare, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

„Poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale – IGPR, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul Bucureşti”, a informat IGPR, printr-un comunicat de presă.

Conform IGPR, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Bărbatul se mai sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Constanţa, care l-a condamnat la o pedeapsă de 8 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Boenică urmează să fie încarcerat într-un penitenciar.

Interlopul a fost descămilat

În urmă cu câțiva ani, interlopul refugiat în Iordania ironiza autoritățile române că nu sunt în stare să-l aducă în țară pentru a-și satisface stagiul de pușcăriaș.

Astfel, în iunie 2020, Boenică posta un mesaj în care se lauda că, grație anilor petrecuți în Iordania, a reușit să scape de una dintre condamnările la închisoare, fapt care, spunea el, nu a mai fost reușit de niciun alt fugar din fața justiției din România.

La două zile după această postare, Boenică a intrat în direct la postul România TV și a declarat că autoritățile române nu-i pot face nimic.

„Nu au ce să facă, sunt rezident. Au încercat de trei ori, degeaba. Au încercat cu mult timp în urmă, dar nu au nici o șansă. Sunt rezident, am tot ce necesită ca un personaj ca mine să se integreze în societatea lor, așa că sunt binevenit în societatea asta”, explica interlopul, care le recomanda și altor fugari din calea legii să vină în Iordania.

Într-o altă postare, pușcăriașul pe datorie cerea sprijinul ”serviciilor abilitate Române” să-l ajute să coboare ”după” cămilă și chiar să-i ia ”cămiloiu în cîrcă”. Iată că, după doi ani, i s-a îndeplinit prima parte a solicitării.

Interlopul profita de faptul că între România și Iordania nu exista un tratat privind extrădarea, acesta fiind încheiat abia în urmă cu doi ani.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate