miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este uşoară, e corectă

Iohannis: Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este uşoară, e corectă

Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este uşoară, e corectă şi necesară, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„Aşa cum ştiţi, şcoala începe pe 14 septembrie, în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi. În acest moment, avem doar câteva localităţi în care educaţia se va relua exclusiv online, iar în altele se va desfăşura în sistem hibrid, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de condiţiile logistice existente. Autorităţile centrale şi locale, dar şi conducerile unităţilor de învăţământ, au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a COVID-19 în comunitatea şcolară. Dar eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinţilor şi, evident, a elevilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta este de părere că, nu se poate reduce riscul de infectare la zero, dar în acelaşi timp este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi.

„Limitarea accesului la educaţie are consecinţe negative majore pentru generaţiile tinere şi ne afectează tuturor viitorul, aşadar decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a spus Iohannis.

El a adăugat că obiectivul unei educaţii de calitate trebuie să rămână prioritar, chiar dacă ne confruntăm cu o criză sanitară.

„Nu în ultimul rând, mă adresez şi părinţilor, care, în mod firesc, sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de modul în car vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie. Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că, pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a afirmat Iohannis.

Decizia de a deschide şcolile, paralelă cu achiziția de tablete

Potrivit lui Iohannis, momentan se lucrează la un scenariu prin care autorităţile locale vor achiziţiona tablete pentru copiii care au nevoie de ele şi se vor face decontările de la Guvern.

„Trebuie să fim foarte realişti. În măsura în care nu s-a realizat achiziţia, din motive birocratice sau altele, ne confruntăm cu o situaţie care este nesatisfăcătoare şi este, pe de altă parte, evident că trebuie rezolvată cât se poate de repede. Dacă până în 14 septembrie nu toţi copiii care au nevoie vor avea tabletă, atunci şi Guvernul şi autorităţile locale vor lucra să aibă tabletă în 15 sau în 16 sau în 17 septembrie, fiindcă, din păcate, pandemia nu va dispărea nici într-o săptămână, nici în două şi lucrurile vor trebui rezolvate cât mai urgent. Momentan se lucrează la un scenariu prin care autorităţile locale vor achiziţiona tablete şi se vor face decontările de la Guvern, iar dacă nici asta nu funcţionează, atunci vor fi găsite metode alternative de achiziţie directă pe loturi mici”, a spus Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate