luni, mai 27, 2024
AcasăAdministrație publicăIohannis: Majoritatea parlamentară nelegitimă face un joc iresbonsabil

Iohannis: Majoritatea parlamentară nelegitimă face un joc iresbonsabil

Majoritatea parlamentară nelegitimă face un joc iresbonsabil, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, care i-a acuzat pe cei din PSD că este complet imoral să se pună pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili.

„Trăim o perioadă dificilă, care va marca la scară istorică nu doar România, ci şi întreaga omenire. După ce vom depăşi această criză, va trebui să separăm clar ce este bine şi ce funcţionează de ceea ce nu este în regulă şi nu funcţionează. Această etapă critică ne-a pus în faţa oglinzii a decenii de guvernare a României conform mentalităţii „lasă, merge şi aşa, rezolvăm data viitoare, să facă alţii”. Astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a gândi şi a acţiona, care ne-a ţinut în loc zeci de ani. Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe şi să înţeleagă că aşa nu se mai poate”, a spus Klaus Iohannis.

Mai mult, acesta crede că, schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care chiar şi în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale. 

„Și, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greşite, dar pur şi simplu împovărează o ţară pe care au lăsat-o şi expusă, şi vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susţinere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili”, a mai spus şeful statului.

Majoritatea parlamentară nelegitimă face un joc iresbonsabil

Încă de la începutul crizei generate de epidemie președintele a făcut un apel insistent către toţi politicienii să abandoneze discursul demagogic şi să nu încerce să câştige capital electoral din suferinţa oamenilor.

„Este inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenţi din ţară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în Parlament – absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte – condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a afirmat şeful statului.

Potrivit lui, politicienii pot să ajute cu sfaturi, idei, implicare sau soluţii constructive, dar nu pot să instige, să fie populişti şi să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze sănătatea şi viaţa cetăţenilor.

„Orice gest şi atitudine contrară recomandărilor specialiştilor reprezintă o inconştienţă care poate avea consecinţe tragice! Cetăţenii înţeleg şi sunt convins că, indiferent de opţiunile lor politice, răsuflă uşuraţi că România nu este guvernată astăzi, în context de criză profundă, de o coaliţie care avea drept prioritate furtul din bani publici şi fuga de răspundere”, a menţionat preşedintele Iohannis.

Acesta afirmă că actuala criză este gestionată de un Guvern care ţine cont de sfaturile specialiştilor, care îi lasă pe profesionişti să îşi facă meseria şi urmează îndeaproape recomandările lor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate