joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare de după 1989

Iohannis: PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare de după 1989

PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare de după 1989, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„România a fost condusă, în ultimii doi ani şi jumătate, de o guvernare care i-a compromis viitorul, care i-a blocat dezvoltarea, care a săpat adânc la temelia democraţiei şi a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine! Trebuie să vedem prezentul aşa cum este el. România anului 2019, cu o guvernare PSD, este un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu şcoli încă nesigure şi nefuncţionale, un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile, cele care generează dezvoltare, sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între oraşele mari şi comunele din jurul lor”, a spus Iohannis la Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud – Est.

Acesta afirmă că în asaltul continuu al statului român PSD nu a mai avut timp să guverneze şi pentru oameni. Mai mult, spune Iohannis, cei de la PSD au făcut legi care să submineze justiţia, poliţia, administraţia publică, jandarmeria, instituţii menite să protejeze cetăţeanul, să-i ofere siguranţă.

„Au pus în vârful acestor instituţii oameni care nu aveau ce căuta acolo, fără competenţe, dar cu recomandare de la PSD. Instituţii fundamentale au fost private de fondurile necesare şi s-a încercat subordonarea lor pentru a servi interesele personale ale liderilor de partid. PSD a reprezentat cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi viitorului României. În aceşti ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca legi, pentru a impune revizuirea unor măsuri care ar fi fost catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat pe 26 mai, pentru ca românii să îşi facă auzită vocea la urne. Şi au făcut-o. Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitură, votul de la referendum a demonstrat că România îi sancţionează pe PSD pentru drumul pe care au vrut să ducă ţara, un drum fundamental greşit”, a afirmat şeful statului.

Potrivit lui, lupta nu este nici pe departe încheiată, iar această luptă va fi câştigată doar când guvernarea va fi preluată de o majoritate cu valori autentic democratice.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate