joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministrație publicăIohannis: „PSD încearcă să boicoteze acest referendum. Este jalnic!”

Iohannis: „PSD încearcă să boicoteze acest referendum. Este jalnic!”

PSD a încearcă şi instituţional să boicoteze referendumul, iar Dragnea a dat ordin la CNA să ignore referendumul din 26 mai, a acuzat preşedintele Klaus Iohannis.  

„PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. Referendumul e un scrutin care se ţine împreună cu europarlamentarele, dar este altceva. CNA, prima dată în istoria postdecembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba mai mult, nici nu au vrut să ia în discuţie chestiunea! Şi când le-am trimis o solicitare, cu un videoclip realizat de Administraţia Prezidenţială, în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, a spus că acest clip este reclamă electorală şi să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziţi ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic!”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Potrivit lui, pe 26 mai se votează la referendum şi PSD-ului îi este frică!

„PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum şi face PSD-ul ce ştie să facă PSD-ul. Încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toţii cum activişti, oameni din conducerea PSD, umblă peste tot în ţară, pe la judeţe, pe la primării, pe la conferinţe de presă să explice oamenilor cum că acest referendum n-ar fi important, că n-ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la judeţe şi pe la primării ca pesediştii de acolo să-i convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare”, a spus preşedintele Iohannis. 

Iohannis este de părere că, românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot, să voteze la referendum şi la europarlamentare.

„Şi dacă vor românii să ştie de ce vor fi feriţi dacă votează, să se uite ce s-a întâmplat în campanie în ţară. La Topoloveni, simplii demonstranţi, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea, şi-i înţeleg foarte bine, au fost pur şi simplu arestaţi pe loc, duşi la Poliţie. Târgovişte, oraş frumos, cetate de scaun, a fost închis oraşul fiindcă pesediştii au vrut în linişte să-şi facă campania electorală. Dreptul la vot este un drept câştigat de români în Decembrie ’89 prin sacrificiul suprem. Şi vă spun români, nu irosiţi dreptul la vot, mergeţi, votaţi, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeţi, fiindcă dreptul la vot este al vostru şi pe 26 mai puterea este la voi. Mergeţi şi decideţi, nu lăsaţi pe alţii, nu lăsaţi PSD-ul să decidă în locul vostru. Pe 26 mai, la vot!”, a transmis Klaus Iohannis. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate