miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: Starea de alertă continuă după 15 iunie, dar se relaxează o...

Iohannis: Starea de alertă continuă după 15 iunie, dar se relaxează o serie de măsuri

Starea de alertă continuă și după 15 iunie dar cu o serie de măsuri de restricție mai relaxate pentru români. Astfel că, mall-urile se deschid după 15 iunie, grădinițele și se pot organiza evenimente private cu mai multe persoane, a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

„Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă”, a explicat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Iată o parte dintre măsurile pe care le-a anunțat șeful statului și care intră în vigoare după 15 iunie:

  • Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante (food court-uri) sau locuri de joacă de copii.
  • Evenimente private în interior cu maximum 20 de persoane și 50 de persoane în exterior
  • Pentru părinții care muncesc, va fi posibil ca după 15 iunie redeschiderea after-schoolurilor, creșelor și grădinițelor private
  • Se vor redeschide sălile de fitness, dar cu anumite reguli impuse de Ministerul Sănătății
  • Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea regulamentelor sanitare speciale

„Relaxăm măsurile de auto-izolare și izolare pentru țările unde sunt mai puțin de 5 îmbolnăviri la milionul de locuitori.  Nu se relaxează măsurile pentru Spania, Italia, Suedia, adică țările unde sunt foarte mulți conaționali de-ai noștri” – Klaus Iohannis.

Starea de alertă va continua și după 15 iunie

„Starea de alertă va continua și după  15 iunie. Vom purta mască în continuare în locurile închise. Va trebui să evităm aglomerările de populație. Măsurile restrictive pentru continuarea stării de alertă sunt mai puține decât sunt acum”, a mai spus președintele statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate