sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiJandarmerie: Continuă identificarea și sancționarea unora dintre persoanele care au participat la...

Jandarmerie: Continuă identificarea și sancționarea unora dintre persoanele care au participat la protestul de la Palatul Parlamentului

Jandarmeria Bucureşti anunţă, miercuri, că alte 211 persoane care au participat la protestul de la Palatul Parlamentului au fost identificate, fiind aplicate încă 45 de sancţiuni. Verificările continuă pentru a se identifica toate persoanele implicate.

”În continuarea măsurilor luate în data de 21.12.2021, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Bucureşti.

Sursa citată a precizat că, în total, au fost aplicate 117 sancţiuni, în valoare totală de 198.800 lei.

”În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale în contextul sus-menţionat”, a mai transmis Jandarmeria.

Două persoane au fost reținute si sunt cercetate sub control judiciar

În urma protestelor din data de 21 decembrie a.c., când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului României, Poliția București a deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut doi bărbați, cu vârste de 23 și 52 de ani, iar astăzi urmează sa fie prezentați magistraților cu propunere legală”, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

În cazul celor doi reținuți a fost decisă măsura cercetării sub control judiciar.

Bărbatul de 52 de ani se numește Gheorghe Florin Aurelian și este controlor vamal la Direcția Regional Vamală de la Galați. Avea la el mască de gaze, două cartușe pentru masca de gaze, o stație și chiar și un cuțit.

Acesta a fost reținut pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „distrugere”, „violarea sediului profesional” și „portul fără drept de obiecte periculoase”, fiind suspectat că a vandalizat patru mașini în curtea Parlamentului, în timpul protestului AUR din cursul dimineții.

Protestatarul Gheorghe Florin a susținut că au fost multe exagerări și că nu au fost mașini vandalizate.

În legătură cu briceagul găsit asupra lui, el a susținut că avea la el o conservă și că l-a folosit ca să o deschidă. El a mai afirmat că nu a intrat singur în curtea Parlamentului, că au fost mii de persoane acolo.

Un protest iniţiat de AUR s-a derulat, marţi, la Palatul Parlamentului. Mai multe persoane, între 30 şi 50, au fost introduse în curtea Parlamentului cu maşinile persoanale de către parlamentari AUR sau angajaţi ai acestui grup parlamentar.

De asemenea, aproximativ 200 – 300 de persoane au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce încuietoarea de la una dintre porţi a cedat. Oamenii au fost opriţi la scări.

Mai multe autoturisme au fost vandalizate, în curtea Parlamentului, acolo unde protestatarii au reuşit să intre şi au desenat cu spray pe caroseriile  maşinilor diferite mesaje, precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”. În parcare erau autoturisme atât ale angajaţilor din instituţie cât şi ale parlamentarilor.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate