joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiJoe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte al SUA

Joe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte al SUA

Joe Biden, candidatul democraţilor la Casa Albă, este noul președinte al SUA, devansându-l pe preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump.

După patru zile în care lumea a stat cu sufletul la gură pentru a vedea cine este noul președinte, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie unui succes în statul-cheie Pennsylvania.

Pe de altă parte, preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a avertizat alegerile sunt departe de a se fi încheiat, după ce mass media americane l-au declarat câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe candidatul democrat Joe Biden.

Potrivit liderului de la Casa Albă, Joe Biden se grăbeşte să pozeze în mod fals în câştigător.

„Ştim cu toţii de ce Joe Biden se grăbeşte să pozeze în mod fals în învingător şi de ce aliaţii lui din mass media se chinuie atât să-l ajute: nu vor să se afle adevărul. Purul adevăr este că acest scrutin este departe de a se fi încheiat”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

Joe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte al SUA

„America, sunt onorat că m-ai ales pentru a conduce marea noastră ţară. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit: voi fi preşedintele tuturor americanilor – fie că aţi votat pentru mine, fie că nu. Voi păstra încrederea pe care v-aţi pus-o în mine”, a scris noul președinte al SUA pe contul său de Twitter.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate