miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis, susținut de Alianța USR-PLUS, în turul II

Klaus Iohannis, susținut de Alianța USR-PLUS, în turul II

Klaus Iohannis va fi susținut de Alianța USR PLUS în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, au anunțat cei doi lideri ai alianței politice, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Deși majoritatea se așteptau, iar unii dintre ei chiar au derut demisia lui Dan Barna, acesta a avenit cu un alt mesaj în conferința de presă de astăzi.

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru obiectivul pe care nu l-am atins, adică un tur doi fără PSD, acela de a putea avea şansa unei dezbateri despre viitor în turul doi cu preşedintele Iohannis. Electoratul a decis că turul doi trebuie să fie despre Klaus Iohannis şi despre Viorica Dăncilă. Respectăm această decizie. E fără îndoială parte din vină şi îmi asum că nu am reuşit să ajung cu mesajul la mai mulţi cetăţeni, cu acest mesaj de modernizare de urgenţă la mai mulţi cetăţeni”, a spus Barna, într-o conferinţă de presă.

„Cred că nu este nicio surpriză că susţinerea noastră va merge către Klaus Iohannis. Sper să avem ocazia în perioada următoare pentru a consolida această susţinere, să avem o discuţie cu domnul Iohannis pentru a ne asigura că proiectul politic pe care domnia sa îl susţine este aliniat cu obiectivele noastre şi putem da acest semnal de capacitate de colaborare între proiectul pe care îl susţine Iohannis şi pe care îl susţinem noi”, a spus preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.


Liderul USR, Dan Barna, a spus, la rândul său, că va recomanda susţinerea lui Klaus Iohannis.

„După cum ştiţi, în Parlamentul României USR şi în ultimul an Alianţa USR PLUS am fost cei mai activi şi mai dinamici contestatari ai PSD şi ai pesedismului. Nu se pune problema să putem acorda vreodată vot sau sprijin doamnei Dăncilă. Răspunsul este unul evident. Voi recomanda susţinătorilor mei să-l susţină pe Klaus Iohannis”, a afirmat Barna.

Klaus Iohannis, susținut de Alianța USR-PLUS, în turul II

După ce au anunțat că-l susțin pe Iohannis în turul al doilea al prezidentialelor, cei din USR au postat și un mesaj pe Facebook, în care vorbesc despre planul lor. 

„Vă mulțumim pentru votul de încredere! Lupta continuă cu alegerile locale și parlamentare, momentele în care putem alege reforma României.

Rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale trebuie privit cu speranță. Până în urmă cu trei ani, când USR nu era parte din scena politică, scenariul de a avea un candidat la alegerile prezidențiale venit din societatea civilă părea imposibil. Alianța USR PLUS a demonstrat contrariul.

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a asumat să ducă lupta acestor alegeri și să arate întregii țări că se poate face politică altfel, că schimbarea este posibilă când se implică oameni onești și competenți.

Este o reușită a tuturor celor care vor o Românie mai bună. Miza schimbării va fi anul viitor, la alegerile locale și parlamentare. De acolo, trebuie să înceapă reforma profundă care să producă efecte vizibile în viețile și comunitățile noastre.

Mulțumim Diasporei pentru mobilizarea extraordinară. Pentru ei, și împreună cu ei, trebuie să continuăm reforma țării noastre. Schimbarea se produce deja, acum trebuie să o amplificăm la alegerile din 2020 când, cu adevărat, putem îndepărta răul și reconstrui România pe care toți ne-o dorim”, au scris oficialii USR.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate