miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii, mandatați să o susțină pe Kovesi la Parchetul European

Liberalii, mandatați să o susțină pe Kovesi la Parchetul European

Europarlamentarii liberali au fost mandataţi de Biroul Executiv al partidului să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban. 

„PNL a luat decizia în Biroul Executiv să mandateze reprezentanţii PNL la nivelul Parlamentului European să susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European a doamnei Laura Codruţa Kovesi, un candidat român care are o şansă foarte mare de a putea obţine numirea în această funcţie extrem de importantă la nivel european”, a anunțat Orban.

Potrivit lui, europarlamentarii liberali sunt mandataţi să facă lobby atât la nivelul Parlamentului European, în primul rând în grupul PPE, dar şi pe lângă europarlamentarii din celelalte grupuri care ar putea fi determinaţi să susţină candidatura doamnei Codruţa Kovesi.

„De asemenea, lobby-ul să se desfăşoare către toţi reprezentanţii din PPE de la nivelul instituţiilor europene sau care participă în procesul de luare a acestei decizii”, a declarat Orban, după şedinţa conducerii PNL. 

Laura Codruţa Kovesi este prima pe o listă scurtă de trei procurori dintre care va fi selectat şeful Parchetului public european, potrivit unui document apărut recent în spaţiul public.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate