miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăSuciu dă o lege contra Uber, dar spune că nu este așa

Suciu dă o lege contra Uber, dar spune că nu este așa

Ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei care intră în vigoare mâine nu este o lege contra Uber, ci a pirateriei, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

„Avem creionat un draft de act normativ, chiar astăzi ne-am întâlnit cu reprezentanţii ridesharing. Este vorba de un act normativ extrem de complicat, pentru că nu s-a reglementat până acum în România această activitate, dar precedenta ordonanţă de urgenţă, cea care intră în vigoare de joi, nu este îndreptată împotriva Uber. Prin acea ordonanţă de urgenţă, Guvernul României a emis un act normativ împotriva pirateriei, şi nu împotriva Uber şi acesta este şi mesajul meu. S-a vorbit foarte mult de posibile abuzuri care se vor face începând de joi”, a declarat ministrul MDRAP într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

El îndeamnă pe cei care vor să facă exces de zel să nu o facă – şi se referă la concurenţii celor din activitatea de ridesharing. Suciu mai a adăugat că în privinţa proiectului privind activitatea de ridesharing, mai sunt cel puţin trei chestiuni de definitivat şi că această ordonanţă va fi făcută publică în foarte scurt timp. 

„Este un act normativ extrem de complex, peste tot în Europa reglementarea Uber nu a fost deloc simplă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în România, dar o spun foarte deschis şi Guvernul României va reglementa această activitate”, a mai Suciu.

De mâine activitatea celor care practică taximetria prin intermediul aplicațiilor Uber, Bolt sau Clever, va fi oprită, devenind oficial, ilegală. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate