sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiLegea bugetului de stat ar putea să intre în vigoare pe 6...

Legea bugetului de stat ar putea să intre în vigoare pe 6 ianuarie

Legea bugetului de stat ar putea să intre în vigoare pe 6 ianuarie, în cazul în care nu va fi contestată la Curtea Constituţională, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a menţionat la începutul şedinţei de guvern că cele trei legi pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea, printre care şi legea bugetului de stat, au finalizat parcursul parlamentar, iar începând de luni, cei care doresc îşi pot exercita dreptul de contestare la Curtea Constituţională timp de două zile. În cazul în care acestea nu vor fi atacate la CCR, pot ajunge la promulgare, cel mai devreme, pe 6 ianuarie.

„Pe cele două legi privind bugetul pe anul 2020, PSD nu a anunţat niciun atac cu obiecţie de neconstituţionalitate. A invocat doar un conflict interinstituţional, a cărui soluţionare însă nu împiedică procedura de promulgare! Concluzia este că toate atacurile cu privire la bugetul pe anul 2020 – bani insuficient alocaţi, ministere subfinanţate, decizii de finanţare greşite, procedură catastrofală au fost doar simplă retorică a PSD! Nu au depus moţiune de cenzură să „salveze România din mâinile PNL”, nu au obiecţii de neconstituţionalitate. Au vorbit doar despre cum nu facem noi bine. Zero acţiune, zero soluţii alternative, multe probleme lăsate în urmă pe spinarea noastră şi a românilor!”, a scris Turcan pe Facebook. 

Deși mai multe partide, printre care .și cele aliate PNL, au contestat modul în care liberalii au ales să treacă bugetul pentru anul 2020, singurii care au spus că vor contesta la CCR bugetul pe 2020, au fost cei din PSD. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că PNL nu a mai dorit discutarea bugetului pe 2020 în Plenul Parlamentului așa cum se face în mod normal. 

Asumarea bugetului de către Guvern este văzută ca o încălcare a drepturilor constituționale, politicienii avertizând că acest lucru ar putea crea un precedent periculos pentru viitoarele guverne care nu vor dori să se mai „lege la cap” cu discuții despre buget în Parlament. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate