miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPNL va susţine un amendament la Legea bugetului pentru Educație

PNL va susţine un amendament la Legea bugetului pentru Educație

PNL va susţine un amendament la Legea bugetului prin care statul să fie obligat să aloce 5% din PIB pentru Educaţie şi Cercetare, a scris pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. 

„O ţeapă a PSD – ALDE nu vine niciodată singură. După ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii să plece şi să ajungem la un blocaj economic, OUG Vîlcov – Dragnea – Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare. În perioada 2019 – 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promişi în toate campaniile electorale, garantaţi prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele şi bine fixaţi în Legea Educaţiei Naţionale la articolul 8. Toate promisiunile se amână!”, a mai spus Turcan.  

Liderul liberal subliniază că educaţia copiilor nu poate fi amânată la nesfârşit. 

„Şcolile nu pot rămâne cu dotările de acum 40 – 50 de ani. Profesorii trebuie pregătiţi la nivelul secolului XXI şi motivaţi să devină adevărate modele pentru elevi. O educaţie subfinanţată înseamnă un viitor furat copiilor noştri! Să tai bani de la educaţie este un atentat la siguranţa României”, a completat Raluca Turcan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate