sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiLia Olguța Vasilescu: Medicii sunt mai bine plătiți decât ministrii

Lia Olguța Vasilescu: Medicii sunt mai bine plătiți decât ministrii

La ora actuală medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii, în urma măsurilor adoptate de actuala guvernare, a declarat, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, aflată la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. 

Potrivit ei, sistemul sanitar se află „în vârful piramidei salariale”. „Acest an este special pentru întreg sistemul sanitar pentru că este prima oară când i se recunoaşte rolul pe care-l are în societate, în sensul că, deja, se află în vârful piramidei salariale. La ora actuală medicii sunt mult mai bine plătiţi decât miniştrii, de exemplu, e absolut adevărat ceea ce vă spun, credeţi-mă că ştiu foarte bine”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

Pe plan local, pe lângă proiectul Spitalului regional din Craiova şi modernizările aduse Spitalului judeţean, se află în discuţie realizarea unui Laborator de analize medicale şi un Centru de radioterapie pentru adulţi şi pentru copii, în acest sens având loc recent discuţii cu premierul şi autorităţile locale, a mai anunțat ministrul Muncii, în cadrul aceleiași festivități. 

Medicii sunt plătiți mai bine decât miniștrii, dar și concurența e mare 

Aceasta a ținut să le transmită studenţilor Facultăţii de Medicină din Craiova că ar trebui să se pregătească foarte bine în profesia aleasă, pentru că în viitorul apropiat va înregistra o concurenţă mult mai mare pentru ocuparea unui post de medic. 

„Discutam zilele trecute cu miniştri din mai multe ţări din Uniunea Europeană care îmi spuneau că salariile, deja, sunt mult peste ceea ce şi-au permis să acorde în aceste ţări, şi mă refer aici la Ungaria, Croaţia, alte ţări din estul Europei. Deci, probabil, veţi intra în concurenţă chiar şi cu medici veniţi din aceste ţări, aşa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noştri care mergeau să concureze pe locurile altora din ţări ale Uniunii Europene.”, a mai declarat Olguţa Vasilescu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate