duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalul Vergil Chiţac ar putea să fi băgat coronavirusul în PNL

Liberalul Vergil Chiţac ar putea să fi băgat coronavirusul în PNL

Toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chiţac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, toţii membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a afirmat Orban.

De asemenea, toţi senatorii au obligaţia să se izoleze. Nu se aşteaptă ancheta epidemiologică.

„Atât timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Naţional care a participat la şedinţă să fie purtător al coronavirus, se izolează la domiciliu şi solicităm diagnosticarea rapidă”, a declarat Orban la Parlament.

Acesta a solicitat ministrului Sănătăţii să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toţi liderii PNL care s-au întâlnit recent.

„De asemenea, nu vom aştepta diagnosticele şi vom fi la dispoziţia medicilor epidemiologi pentru a putea derula ancheta epidemiologică cu toate persoanele cu care am intrat în contact, astfel încât să se poată dispune de urgenţă măsura de izolare la domiciliu”, a adăugat Orban.

Senatorul liberal Vergil Chiţac, candidat pentru alegerile locale la funcţia de primar al Constanţei, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma testului făcut specific făcut în urmă cu o zi la domiciliu. Vergil Chiţac a decis să se izoleze acasă după revenirea de la şedinţa BPN al PNL de săptămâna aceasta unde a fost aprobată candidatura sa la funcţia de primar al municipiului Constanţa pentru că avea o stare generală uşor alterată. 

Se vor face mai multe teste atât politicienilor cât și jurnaliștilor acreditați pentru a se vedea dacă mai există cazuri de coronavirus. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate