luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiLiviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea de Apel i-a respins contestația

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea de Apel i-a respins contestația

Liviu Dragnea rămâne în închisoare după ce Curtea de Apel București i-a respins contestația cu privire la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia este definitivă.

Fostul lider al PSD a cerut să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal.

Aceasta a fost ultima cale extraordinară de atac la care a apelat Liviu Dragnea pentru a obţine anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primit în mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a avut mai multe tentative de a scăpa de pușcărie, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac – contestaţie în anulare şi recurs în casaţie, însă cererile sale au fost respinse.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, deși se consideră nevinovat

Fostul lider al PSD s-a este nevinovat, susţinând că, dacă va fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că justiţia din România nu rezistă la presiuni politice.

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus fostul preşedinte al PSD în sala de judecată.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de Instanţa supremă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate