miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăLotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti, gata în 42...

Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti, gata în 42 de luni

Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti va avea o durată de realizare a contractului pentru de 42 luni, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Din cele 42 de luni, 12 luni sunt destinate pentru proiectare şi restul de 30 luni pentru execuţia lucrărilor.

Contractul este în valoare de 853,42 milioane de lei, fără TVA (echivalentul a 180 milioane euro), şi a fost semnat în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Lotul 3 al autostrăzii de Centură Bucureşti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 kilometri şi este format din două sectoare de 15,46 kilometri, respectiv 2,5 kilometri. 

Autostrada de Centură Bucureşti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti) şi A2 (Bucureşti – Constanţa), pe coridorul IV Pan European. 

Traseul primului sector al Lotului 3 al autostrăzii (Km. 85+300 la Km. 100+765), începe de la intersecţia cu DN 6, în zona localităţii Bragadiru, şi se termină la intersecţia cu A1 (Bucureşti-Piteşti), lângă localitatea Dragomireşti-Vale, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti. 

Traseul în aliniament va fi proiectat la o viteză de 140 km/h, iar în zonele unde aceasta nu este posibilă se va asigura o viteză minimă de proiectare de 120 km/h. 

În cadrul contractului vor fi proiectate şi executate 13 poduri şi pasaje şi un nod rutier. 

Nodul rutier, de tip treflă, a fost prevăzut la intersecţia cu Autostrada Bucureşti – Piteşti (A1). Nodul rutier va fi iluminat pe timp de noapte. Geometria bretelelor nodului rutier asigură o viteză de 40 km/h pentru cele interioare şi de 60 km/h pentru cele exterioare, iar circulaţia pe bretele se va desfăşura unidirecţional. 

CNAIR şi Asocierea Aktor SA Grecia – Euro Construct Trading 98 SRL România au semnat ieri la Palatul Victoria contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate