sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăLotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei, au anunțat oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Se va putea circula pe autostradă pe tronsonul Şoimuş – Ilia. 

„Încă 22 de kilometri noi de autostradă au fost deschişi astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara, după ce comisia de recepţie a verificat calitatea lucrărilor şi a constatat încă de luni, 12.08.2019, că acestea corespund normativelor”, au anunțat autoritățile.

Pentru a deschide circulaţiei cei 22 de km aferenţi lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de metri aferenţi lotului 3, care fac posibilă circulaţia între acest sector de autostradă şi reţeaua de drumuri naţionale existentă. 

„Precizăm că până la recepţionarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe cei 800 de metri preluaţi. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliţia Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea antreprenorului”, afirmă CNAIR. 

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan-european (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Şoimuş, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România. Pe sectorul Sibiu-Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia şi Margina, iar între cele două localităţi circulaţia se va desfăşura pe reţeaua de drumuri naţionale existentă. 

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 milioane de lei fără TVA este Asocierea Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL. 

„Pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepţiei luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, antreprenorul Asocierea SC Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA lucrează pentru remedierea problemelor”, precizează Compania de Drumuri. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate