sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăLudovic Orban: Emil Boc nu este cel mai în măsură să dea...

Ludovic Orban: Emil Boc nu este cel mai în măsură să dea lecții de management politic, câtă vreme el a luat PDL la 40% și l-a adus la 18%

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu ar trebui să dea lecţii de management politic, în contextul în care atunci când a fost preşedinte de partid şi premier, formaţiunea sa a scăzut foarte mult în opţiunile electoratului: de la 40% la 18%.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier, care a luat partidul după alegerile prezidenţiale, era în jur de vreo 40-41%, alegerile prezidenţiale din 2009, şi din câte îmi aduc aminte, în 2012, scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de 18% ca reprezentare parlamentară, aşa că în materie de învăţăminte şi de învăţăminte de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate”, a afirmat Orban la B1 TV.

Liderul PNL a adăugat că a preluat partidul de la un dezastru electoral, la alegerile din 2016, pentru ca la alegerile din 2020 să câştige alegerile parlamentare şi să devină principalul partid de guvernare.

”Am luat partidul pe un dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2016, în care partidul a luat 20% iar PSD-ul a luat 46,5%, având o reprezentare de aproape 48% în Parlamentul României. Partid lipsit de încredere, demoralizat, destul de fracţionat, cu foarte multe, să spun, probleme adunate în sine şi printr-un efort enorm pe care l-am depus, alături de colegii mei, totuşi am redat încrederea în victorie şi am obţinut succese electorale la care nimeni nu se aştepta„, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

El a mai declarat că la congresul PNL din 25 septembrie nu se alege o „echipă câştigătoare”, ci preşedintele partidului, într-o competiţie la care participă actualul preşedinte şi premierul Florin Cîţu, iar în acest context, trebuie analizate cele două persoane care candidează.

„Eu am avut modestia să nu pun ”echipa câştigătoare”, deşi ca preşedinte al PNL am condus echipa PNL la victorie, la câştig. Numai cine are ‘ochelari de cal’ şi nu vrea să vadă lucrul respectiv, nu vede evidenţa (…) Candidatura mea este la dispoziţia PNL. Oricine gândeşte raţional ştie că pe 25 septembrie nu se alege nicio ”echipă câştigătoare”. Pe 25 septembrie se alege preşedintele PNL, la congres. Este o competiţie între mine şi Florin Cîţu. Deci trebuie analizată candidatura mea, cine sunt eu, ce am făcut pentru PNL, ce sunt capabil să fac pentru PNL, în ce măsură răspund exigenţelor care sunt fundamentale pentru a asigura un leadership corect şi plin de succes al PNL şi în ce măsură contracandidatul meu este comparabil cu mine în această competiţie”, a subliniat Orban.

Liderul PNL a mai precizat că este o competiţie cu o miză foarte mare, un joc în care câştigătorul „ia tot”.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate