joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiMAE: Adjunctul atașatului militar de la Ambasada Rusiei la București a fost...

MAE: Adjunctul atașatului militar de la Ambasada Rusiei la București a fost declarat persona non grata și expulzat

Adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat persona non grata și expulzat – anunță MAE, printr-un comunicat.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin” – se afirmă în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

”Convenția de la Viena prevede între altele că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj. În acest caz, oficialul militar rus ar fi acuzat că a încălcat exact această prevedere”, scrie G4Media.ro.

România se alătură astfel Poloniei, Cehiei, Slovaciei și Bulgariei, care au luat măsuri asemănătoare în fața ofensivei spionajului rusesc din regiune.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate