vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiElevul Raul-Mircea Bodrogean este câștigătorul absolut al Olimpiadei Internaționale de Chimie ”Mendeleev”

Elevul Raul-Mircea Bodrogean este câștigătorul absolut al Olimpiadei Internaționale de Chimie ”Mendeleev”

Elevul român Raul-Mircea Bodrogean, de la Liceul Internațional de informatică din București (ICHB), este câștigătorul absolut al celei de-a 55-a Olimpiadă Internațională de Chimie ”Mendeleev” pentru școlari – anunță organizatorii competiției.

Echipa României, coordonată de profesorul Daniela Bogdan, a obținut 4 medalii de aur și 2 de bronz la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale ”Mendeleev”, desfășurată în regim online.

Potrivit profesorului Daniela Bogdan, olimpicii români medaliați la această competție sunt:

  • Raul Mircea Bodrogean – aur absolut
  • Tudor Lile – aur
  • Ștefan Dimitriu – aur
  • Alexandru Călin Dianu – aur
  • Vlad Iova – bronz
  • Teodor Pădureanu – bronz.

”Am avut încredere că spiritul olimpic, fair-playul, inteligența și dragostea pentru știință pot duce la astfel de performanțe. Povestea olimpiadelor continuă” – mai scrie prof. Daniela Bogdan pe pagina sa de Facebook.

La această ediție a Olimpiadei Mendeleev au participat echipe de elevi din 28 de state: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, China, Croația, Estonia, Georgia, Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Mongolia, România, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, Slovacia, Siria, Tajikistan, Turcia, Turkmeninstan, Ucraina și Uzbekistan.

Raul – Mircea Bodrogean a mai câștigat anterior medalii de aur la Olimpiada Internațională Mendeleev din 2019 (Sankt Petersburg), Olimpiada Internațională de Chimie de la Paris din 2019 și la Olimpiada Națională de Matematică din 2015.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate