joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiMAE dă avertisment pentru românii care călătoresc în țările cu coronavirus

MAE dă avertisment pentru românii care călătoresc în țările cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dă avertisment pentru românii care călătoresc în țările cu coronavirus și le recomandă să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autorităţile din ţara de destinaţie sau tranzit. 

MAE precizează că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepţional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină sau izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o ţară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Astfel, instituția recomandă cetăţenilor români consultarea cu regularitate a informaţiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secţiunilor Alerte de călătorie, Informaţii actualizate – COVID-19, care sunt actualizate constant, în funcţie de evoluţii.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecţia cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinaţie, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela telefonul de permanenţă al acesteia. Lista misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă AICI!   

MAE avertisment de coronavirus și furtuna Jorge

MAE mai avertizează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, a fost emis un Cod galben de ploaie şi zăpadă din cauza apropierii furtunii Jorge pentru intervalul 28 februarie – 2 martie.

Zonele afectate sunt în sud-vestul şi nord-vestul Angliei, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, unde se vor înregistra condiţii meteorologice severe precum ploi torenţiale, ninsori şi inundaţii.

Mijloacele de transport terestru pot fi afectate, iar zborurile dinspre şi către Marea Britanie ar putea întâmpina anumite modificări. Se recomandă cetăţenilor români să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor de zbor/aeroporturilor despre starea zborului pe care urmează să îl efectueze, atenţionează MAE.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate