miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis despre coronavirus: Nu există nici un motiv real de panică

Iohannis despre coronavirus: Nu există nici un motiv real de panică

Nu există niciun motiv real de panică în contextul situaţiei generate de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Acesta este de părere că instituţiile responsabile au luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative.

„Dragi români, este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală. Aşadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor şi de a ne informa constant din surse credibile şi oficiale”, a scris Iohannis pe Facebook.

Potrivit acestuia, instituţiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative.

„Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaţionalul în aceste momente. Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informaţiilor utile de prevenţie şi să avem grijă să protejăm vârstnicii şi persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris șeful statului pe pagina sa. 

Declarațiile președintelui vin în contextul în care, aseară, în România s-a înregistrat primul caz de coronavirus, acesta fiind localizat la un tânăr din județul Gorj care a intrat în contact cu un italian. Mai mult, autoritărțile au luat măsuri suplimentare pentru întărirea controalelor la granițele terestre, fluviale și aeriene ale României, potrivit unui anunț venit ieri după ședința de CSAT.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate