duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiMaghiarii din România vor să folosească liber simbolurile naţionale, fără să fie...

Maghiarii din România vor să folosească liber simbolurile naţionale, fără să fie pedepsiţi

Maghiarii din România vor să poată să-şi folosească în mod liber simbolurile naţionale, fără să fie pedepsiţi, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Congresul UDMR. 

„Noi privim România ca pe o ţară multinaţională în care comunitatea maghiară este considerată ca factor de construire, creare a statului. Pentru asta cerem drepturi şi stimă. Nimeni să nu ne considere cetăţeni de rangul doi, să nu fim priviţi ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale!”, a afirmat Hunor. 

Potrivit lui, maghiarii nu sunt inamicii nimănui, sunt parte a naţiunii maghiare şi trăiesc acest lucru ca pe ceva perfect normal şi natural.

„În acelaşi timp, suntem şi cetăţeni ai statului român. Acesta este punctul nostru de pornire atunci când luptăm pentru drepturile noastre colective şi individuale, astăzi, când vrem să ne folosim simbolurile naţionale liber şi fără pedeapsă, astăzi, când căutăm parteneri pentru alinierea noastră economic. Imaginea noastră de viitor poate fi descrisă cu cuvinte simple. Este foarte important să rămânem maghiari pe plaiurile natale şi (…) să avem o comunitate competitivă, consolidată din punct de vedere economic, care să fie în stare să se alinieze, o comunitate care să fie format de maghiari cu mintea limpede şi deşteaptă. Eu cred că în viitor este viitor şi că este viitor maghiar transilvănean”, a spus preşedintele UDMR. 

Acesta este de părere că maghiarii trebuie să faciliteze toate acestea prin instrumente politice şi sociale.

„Noi vrem să fim o comunitate a succesului, dar succesul nu ţi se dă nicăieri pe degeaba, trebuie să lucrezi mult, asiduu, să nu pierzi ţelul din faţa ochilor şi să păstrezi instrumentul necesar pentru munca pe care o faci. UDMR este un instrument, este un instrument în mâna noastră, o uniune pentru maghiari, o uniune pentru viitor”, a mai spus Kelemen Hunor. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate