joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiMAI: 9.000 de semnalări de voturi multiple, la europarlamentare

MAI: 9.000 de semnalări de voturi multiple, la europarlamentare

La alegerile din 26 mai, au fost înregistrate peste 9.000 de semnalări privind posibile voturi multiple, la MAI, din cauza funcţionării defectuoase a softului tabletelor folosite în secţiile de votare, potrivit ministrului Carmen Dan. 

„Funcţionarea softului aflat pe tabletele de la secţiile de votare nu intră în competenţa şi responsabilitatea MAI. Singurul vinovat de serviciu este Carmen Dan, pentru orice se întâmplă, oriunde se întâmplă. Pentru a nu lungi acest subiect am decis ca informarea MAI privind alegerile din ţară să fie făcută publică azi pe site-ul ministerului. Informarea a fost făcută încă din data de 30 mai şi transmisă atunci la Guvern”, a declarat Carmen Dan.  

Ministrul de Interne spune că a „considerat mereu că adevărul spus la timpul potrivit poate învinge orice speculaţie şi orice manipulare”.

„A existat o amplă discuţie în spaţiul public privind alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul naţional. Vă amintiţi reacţia preşedintelui care cerea demisia mea şi a domnului Meleşcanu. Vă amintiţi şi răspunsul meu – am spus că Ministerul Afacerilor Interne s-a ocupat de alegerile naţionale şi nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să afecteze rezultatul acestui vot”, a mai spus Carmen Dan. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate