joi, februarie 22, 2024
AcasăAdministrație publicăOrban vrea să taie la jumătate numărul de ministere din România

Orban vrea să taie la jumătate numărul de ministere din România

Liderul liberarilor Ludovic Orban vrea să taie la jumătate numărul de ministere din România, pe motiv că acestea sunt prea multe și se irosesc o grămadă de bani publici degeaba. 

„Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu 100 şi aproape 60 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate!”, a declarat liderul liberalilor pe pagina de Facebook a partidului.  

Potrivit lui, PNL trebuie să vină cu un guvern mult mai suplu, mai european, unul care să fie cât se poate de reformat pentru că sistemul administrativ este unul ineficient.  

„Noi, ca partid, trebuie să venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reformă profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale care plimbă hârtii și atât, care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale. Nu putem să mai menţinem acest sistem administrativ ineficient”, a mai spus Orban. 

Știre în curs de actualizare

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate