marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiMAI: Protestatarii împotriva certificatului verde, care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului,...

MAI: Protestatarii împotriva certificatului verde, care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, au fost introduşi de persoane cu drept de acces

Membrii și simpatizanții AUR au participat, marți, la un protest în fața Parlamentului, organizat împotriva adoptării certificatului Covid. Potrivit copreşedintelui AUR George Simion, certificatul verde COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

O parte dintre protestatarii antivacciniști mobilizați de AUR au reușit să pătrundă în curtea instituției, dar Ministerul Afacerilor Interne susține, printr-un comunicat de presă, că aceștia au fost introduși cu maşinile de persoane care aveau drept de acces în instituţie.

„În jurul orelor 7,30 în zona Pieţei Constituţiei s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor. În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehicule, aproximativ 30 protestatari. Aceşti protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului”, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

În intervalul 8,00 – 10,45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine.

„Ulterior, în jurul orelor 11.15, o parte din aceştia, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine”, precizează MAI.

Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări şi la uşile de acces în clădire. Ulterior, aceştia au fost conduşi în zona exterioară curţii imobilului. În prezent, în zona scărilor au mai rămas aproximativ 15 persoane.

„Menţionăm că în toată această perioadă organele de ordine publică au făcut apel la calm şi respectarea prevederilor legale. Nu s-a folosit forţa şi nu au fost reclamate violenţe fizice”, precizează MAI.

Potrivit sursei citate, la manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane, iar adunarea publică nu a fost autorizată.

„Potrivit informaţiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar şi de mai multe organizaţii civice”, arată MAI.

În continuare, organele de poliţie şi jandarmerie acţionează pentru încheierea manifestării fără alte incidente. În paralel, se desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale.

„Pe tot timpul manifestării publice, dispozitivul de ordine a fost adaptat în funcţie de numărul participanţilor şi dinamica evenimentelor. Facem un apel şi solicită tuturor participanţilor să coopereze cu jandarmii şi să respecte îndrumările acestora”, mai arată MAI.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate