miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiMajoritatea românilor cred că merită un salariu corect de 3.000 de lei

Majoritatea românilor cred că merită un salariu corect de 3.000 de lei

Românii consideră că merită un salariu corect de 3.000 de lei pentru nivelul de experienţă pe care îl au şi domeniul în care lucrează, potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs.ro.

„Întrebaţi care cred că este salariul corect pe care l-ar merita pentru nivelul de experienţă pe care îl au şi domeniul în care lucrează, 57% dintre respondenţii celei mai recente cercetări derulate de eJobs România au spus că s-ar vedea la un prag maxim de 3.000 de lei pe lună. Mai specific de atât, 20% dintre aceştia au spus că o evaluare corectă ar fi în intervalul 1.500 – 2.000 de lei, 17% au menţionat 2.000 – 2.500 de lei, iar alţi 20% au spus că ar merita un salariu net între 2.500 şi 3.000 de lei”, potrivit studiului. 

Salariul cerut de români în funcție de experiență: 

 • 16% – între 3.000 şi 4.000 de lei pe lună, 
 • 9% – între 4.000 – 5.000 de lei,
 • 4% – 5.000 – 6.000 de lei,
 • 3% – 6.000 – 8.000 de lei,
 • 2% – 8.000 şi 10.000 de lei pe lună.

Salariu  corect și beneficii extrasalariale

„Dacă avem un procent marginal al celor care se plasează pe nivelul superior de salariare, şi atunci când vine vorba de salariul minim avem aproape la fel de puţini respondenţi care s-ar autoîncadra în această zonă. Potrivit rezultatelor studiului, doar 7% se asociază plafonului salarial cuprins între 1.200 şi 1.500 de lei. Ce ne spun rezultatele cercetării? Că, în ciuda aparenţelor, candidaţii sunt destul de bine ancoraţi în realitate, ştiu care sunt salariile din piaţă şi nu mai supralicitează la fel de mult ca în trecut. Preferă să compenseze, în schimb, la alte capitole. Cum ar fi beneficiile extrasalariale, spre exemplu, atât cele materiale, cât şi cele nonmateriale, precum programul flexibil, deschiderea angajatorului la ideea de muncă remote sau plan de dezvoltare profesională”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Întrebaţi care sunt cele mai importante 5 beneficii extrasalariale pe care ar dori să le primească de la angajatori:

 • 72,5% dintre respondenţi au pus pe primul loc tichetele de masă,
 • 70% ar vrea prime de sărbători,
 • 60% program flexibil,
 • 53% abonament la clinică medicală privată
 • 45,7% pun în fruntea listei al 13-lea salariu,
 • 24% ar vrea să aibă posibilitatea de a lucra remote. 

Alte beneficii extrasalariale menţionate de respondenţi au fost abonamentele la sală, vouchere şi discounturi în reţele partenere, teambuildinguri sau masaj la birou.

„De la an la an, se conturează tot mai clar concluzia că şi candidaţii, şi angajaţii vor experienţe, nu doar joburi care să le plătească facturile. Sigur că acest lucru nu exclude şi un salariu despre care să simtă că le reflectă valoarea profesională, numai că vor mai mult de atât. Asta înseamnă beneficii, înseamnă cultură organizaţională, înseamnă stabilitate, o echipă cu care să se simtă confortabil, potenţial de creştere şi aşa mai departe”, mai spune Bogdan Badea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate