luni, decembrie 4, 2023
AcasăAgenda ZileiMarea Britanie a fost izolată de restul lumii din cauza noii tulpini...

Marea Britanie a fost izolată de restul lumii din cauza noii tulpini de COVID

Marea Britanie a fost izolată de restul lumii din cauza noii tulpini de COVID-19, dar cu toate acestea, unele state se tem că este deja prea târziu pentru că au foarte mulți rezidenți care vin de acolo. 

Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Belgia, Austria, Irlanda și Bulgaria au anunțat restricții privind călătoriile în Marea Britanie, la câteva ore după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că cumpărăturile și adunările de Crăciun din sudul Angliei trebuie anulate din cauza răspândirii rapide a infecțiilor cu noua variantă de coronavirus.

Johnson a plasat imediat acele regiuni sub un nou nivel strict de restricție de nivelul 4, stricând planurile de Crăciun pentru milioane de britanici.

Franța a interzis toate călătoriile din Marea Britanie timp de 48 de ore începând de duminică la miezul nopții, inclusiv pentru camioanele care transportă marfă prin tunelul de sub Canalul Mânecii sau din portul Dover de pe coasta de sud a Angliei. Oficialii francezi au declarat că pauza va câștiga timp pentru a găsi o „doctrină comună” cu privire la modul de a face față amenințării, dar a aruncat în haos ruta ocupată pe mai multe canale folosită de mii de camioane pe zi.

Marea Britanie, izolată pe toate căile

Portul Dover a anuntat pe Twitter, aseară, că terminalul său de feriboturi a fost „închis pentru tot traficul însoțit de ieșirea din Marea Britanie până la o nouă notificare din cauza restricțiilor de frontieră din Franța”.

Trenurile de călători Eurostar de la Londra la Paris, Bruxelles și Amsterdam au fost, de asemenea, oprite.

Germania a declarat că toate zborurile care vin din Marea Britanie, cu excepția zborurilor de marfă, nu mai au voie să aterizeze începând cu miezul nopții duminică. Nu a spus imediat cât va dura interdicția de zbor. Primul ministru belgian Alexander De Croo a declarat că emite o interdicție de zbor timp de 24 de ore începând cu miezul nopții „din precauție”.

Canada și-a anunțat propria interdicție duminică seară. Premierul Justin Trudeau a declarat că timp de 72 de ore începând duminică la miezul nopții, „tuturor zborurilor din Marea Britanie li se va interzice intrarea în Canada”.

Toate acestea vin într-un moment de incertitudine economică uriașă pentru Marea Britanie, cu mai puțin de două săptămâni înainte ca aceasta să părăsească structurile economice ale UE pe 31 decembrie și cu discuții despre o nouă relație comercială post-Brexit încă blocată.

Premierul Boris Johnson a declarat că o nouă variantă rapidă a virusului, care este cu 70% mai transmisibilă decât tulpinile existente, pare să conducă răspândirea rapidă a noilor infecții în Londra și sudul Angliei în ultimele săptămâni. El a subliniat însă că „nu există dovezi care să sugereze că este mai letal sau care provoacă boli mai severe” sau că vaccinurile vor fi mai puțin eficiente împotriva acestuia.

România a interzis și ea toate zborurile spre si dinspre Marea Britanie, ca o măsură de protecție împotriva noii tulpini de coronavirus.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate