marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMedici de la ''Marius Nasta'', acuzaţi că luau mită bani şi bunuri...

Medici de la ”Marius Nasta”, acuzaţi că luau mită bani şi bunuri de la pacienţi

Mai mulţi medici de la I din Bucureşti sunt acuzaţi de procurori că primeau bani şi bunuri la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, anchetatorii descoperind că medicii nu-şi puteau justifica averile cu veniturile obţinute.

Miercuri dimineaţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat patru percheziţii, dintre care două la sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în cadrul a două dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită, potrivit unui comunicat al DGA.

„În cele două cauze s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun procurorii.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt conduse, în vederea audierii, 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în acest caz.

Potrivit G4Media, care citează surse judiciare, anchetatorii au găsit 50.000 de euro acasă la unul dintre doctorii suspectați că cereau mită.

Printre cei vizați de anchetă ar fi, potrivit aceleiași surse, doi chirurgi care ar fi pretins sume de bani pentru intervenții chirurgicale toracice, trei medici anesteziști, trei medici rezidenți si un medic specialist, iar sumele pretinse și primite ar fi fost împărțite între acești medici.

Celelalte 22 de persoane vizate ar avea calitatea de suspect pentru dare de mită, fiind pacienți sau aparținători.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate