marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiMinisterul Sănătății vrea să întărească medicina preventivă

Ministerul Sănătății vrea să întărească medicina preventivă

Ministrul Sănătăţii vrea să întărească medicina preventivă prin alocarea, în 2019, a unui buget majorat cu 25% şi a unui număr mărit de locuri la concursul de Rezidenţiat. 

„Am înţeles nevoile acestui sector şi vrem să întărim medicina preventivă, iar anul acesta am crescut cu 25% bugetul pentru medicina de familie şi am acordat şi alte facilităţi pentru îmbunătăţirea activităţii acestor profesionişti. De asemenea, la concursul de Rezidenţiat au fost alocate mai multe locuri pentru acest domeniu, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s-au îndreptat tot către medicina de familie”, a mai spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Potrivit ei, se vor lua şi alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie, în vederea îmbunătăţirii activităţii.

„Din împrumutul negociat cu Banca Mondială, în valoare de 800 milioane de euro, o parte importantă va fi destinată pentru plata serviciilor suplimentare şi dotarea cu echipamente medicale a cabinetelor medicilor de familie şi a medicilor comunitari”, a declarat Pintea. 

Potrivit ministrului Sănătății, cabinetul medicului de familie reprezintă poarta de intrare în sistem. 

„Transmit astăzi salutul meu medicilor de familie, profesioniştilor din sistemul medical cei care sunt cel mai aproape de noi, de familiile noastre, cei care ne tratează, dar mai ales ne îndrumă, ne învaţă să prevenim, să trăim sănătos, să avem grijă se sănătatea noastră”, a afirmat Pintea. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate