marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăMatei (MTS): Toate cele aproape 500 de tabere din țară vor trece la...

Matei (MTS): Toate cele aproape 500 de tabere din țară vor trece la consiliile judeţene

Toate cele aproape 500 de tabere din țară vor trece la consiliile judeţene până în 2020, în cadrul procesului de descentralizare, pentru că ministerul nu ar avea bani suficienţi pentru a le reabilita, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. 

„Ministerul Tineretului şi Sportului deţine al doilea patrimoniu din România după Ministerul Culturii. La ora actuală nu putem investi în toate taberele pe care le avem în România. Vom trece taberele la consiliile judeţene, asta însemnând că vor trece şi direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare, e un proces de lungă durată, este foarte adevărat”, a declarat Bogdan Matei. 

Potrivit ministrului, în discuţie sunt aproximativ 500 de tabere care urmează să fie transferate consiliilor judeţene pentru a investi în ele. 

„Ministerul investeşte în tabere, anul acesta, dar cu precădere în taberele care se adresează programului ARC, pe care îl avem în parteneriat cu Ministerul Românilor de Pretutindeni”, a mai afirmat Bogdan Matei.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate