vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiMembrii Hell's Angels, prinși în România cu ajutorul US Marshalls, DEA și...

Membrii Hell’s Angels, prinși în România cu ajutorul US Marshalls, DEA și SIAS

Membrii grupării Hell’s Angels care efectuau trafic de cocaină către Noua Zeelandă, depistaţi pe teritoriul României, erau implicaţi şi în infracţiuni de spălare de bani, a declarat reprezentantul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) din cadrul IGPR, comisar-şef Sergiu Popescu.

Aceștia achiziţionau obiecte de lux (iahturi, automobile de lux, ceasuri) pe care le transferau de pe un continent pe altul şi foloseau pentru transferurile ilegale de bani şi criptomonede.

Doi cetăţeni neozeelandezi au fost prinşi de procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară în timp ce negociau cu un grup de traficanţi români transportul unor mari cantităţi de cocaină provenite din SUA şi având ca destinaţie Noua Zeelandă şi ţări din UE, inclusiv România.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat opt percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat.

Membrii Hell’s Angels, căutați în întreaga lume

Autorităţile din Statele Unite ale Americii au transmis o cerere de asistenţă judiciară internaţională în materie penală, formulată de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, prin care se solicita sprijinul procurorilor DIICOT în desfăşurarea unei investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în SUA şi în alte state şi distribuirea acestor droguri în UE şi în Noua Zeelandă.

De asemenea, gruparea a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.

Membrii organizaţiei au obţinut şi au distribuit drogurile în beneficiul mai multor grupuri cunoscute de crimă organizată, care operează în Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi Nouă Zeelandă.

Liderii grupării, aflaţi în detenţie pe teritoriul Noii Zeelande, au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantităţi de cocaină şi metamfetamină în beneficiul uneia dintre grupări, negocierile şi tranzacţiile având loc pe teritoriul României.

În cadrul negocierilor desfăşurate, reprezentanţii români ai grupării le-au solicitat şi ei o cantitate de droguri furnizorilor şi au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale.

Pe 18 noiembrie, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant:

  • surprinderea a doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua Zeelandă;
  • surprinderea, într-un depozit, a unui membru al grupării, după ce acesta negociase preluarea unei cantităţi de cocaină, având ca destinaţie România;
  • surprinderea, într-o locaţie utilizată ca loc de întâlnire a membrilor grupării, a liderului acesteia din România, având asupra sa suma 50.000 de euro, în numerar şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 12 motociclete şi două autoturisme de lux. Au fost indisponibilizate suma de 200.000 de dolari, o armă letală şi cantitatea de 100 de grame de cocaină.

La activităţi au participat poliţişti şi investigatori americani de la DEA, US Marshals Service, Homeland Security Investigations, precum şi doi procurori din cadrul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SIAS. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate