sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiMeseriile viitorului, luate la cercetat de ministerele Muncii și Educației

Meseriile viitorului, luate la cercetat de ministerele Muncii și Educației

Ministerele Muncii şi Educaţiei lucrează la un studiu referitor la meseriile viitorului, rezultatele urmând să fie comunicate universităţilor pentru a corela oferta educaţională cu piaţa muncii, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Mă bucur să constat că este deschisă universitatea către parteneriatele cu mediul de afaceri şi în fiecare an este Ford-ul aici, alături de noi. Mă bucur să constat faptul că aţi fost printre primele universităţi din România care v-aţi corelat oferta educaţională cu piaţa muncii. Noi în prezent lucrăm la un studiu, Ministrul Muncii împreună cu Ministerul Educaţiei, la solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor, prin care încercăm să descoperim meseriile viitorului astfel încât să îl punem la dispoziţia tuturor universităţilor şi în câţiva ani să ştim că generaţiile care încep acum, vor avea căutare pe piaţa muncii”, a pus ministrul Muncii. 

Sănătatea și meseriile viitorului, priorități 

Pe de altă parte, Lia Olguța Vasilescu a mai precizat că sănătatea şi educaţia au constituit priorităţi pentru Guvern în ultimii ani, arătând că au crescut salariile cadrelor didactice, au fost dublat bursele studenţeşti şi studenţii pot circula gratuit pe CFR. 

„Aş vrea să vă asigur că şi guvernarea a fost orientată în ultimii ani către priorităţile naţionale, către sănătate şi către educaţie, astfel încât au crescut salariile cadrelor didactice şi vor creşte de la an la an. De asemenea, au fost dublate bursele studenţeşti, a fost asigurat gratuit transportul pe CFR pentru studenţi, a apărut Legea internship-ului pe care văd că o folosiţi din plin şi bineînţeles că toate lucrurile acestea nu se vor opri aici”, a mai declarat ministrul Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai declarat recent că Guvernul pregătește legea pensiilor, aceasta afându-se acum la faza interministerială, ea urmând să fie aprobată apoi trimisă în Parlament pentru a putea fi legiferată. În cel mai scurt timp, legea pensiilor va elimina inechitățile dintre păturile sociale, a mai lăsat ministrul să se înțeleagă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate