vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiMiliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat și în Elveția pentru corupție

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat și în Elveția pentru corupție

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie în România, în lipsă nejustificată de la judecată, la cinci ani de închisoare într-un dosar de restituiri ilegale în dosarul Ferma Băneasa, a fost condamnat de un tribunal elveţian la cinci ani de închisoare cu executare.

Acesta a fost găsit vinovat că a mituit o serie de funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea, potrivit Reuters. Mai mult, miliardarul  va trebui să plătească o amendă de 50 de milioane de franci elveţieni. Steinmetz poate face recurs la verdictul tribunalului.

Decizia vine la finalul unui proces de două săptâmâni, în care Steinmetz şi doi colaboratori de-ai săi au fost acuzaţi de către un procuror din Geneva de dare şi luare de mită în valoare totală de circa 10 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) care ar fi ajuns, prin conturi elveţiene, la o serie de înalţi responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) drepturi miniere în sud-estul acestei ţări sărace din Africa de Vest, dar bogată în resurse naturale.

„Concesiunile au fost obţinute prin corupţie iar Steinmetz a colaborat cu alte persoane pentru a le obţine”, a declarat preşedintele tribunalului corecţional din Geneva, Alexandra Banna.

În România, în dosarul Ferma Băneasa, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi, potrivit DNA.

Foto: The Times of Israel

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate