sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAdministrație publicăBorza a fost demis oficial din funcția de consilier al lui Dăncilă

Borza a fost demis oficial din funcția de consilier al lui Dăncilă

Remus Borza a fost eliberat din funcţia de consilier onorific pe probleme economice al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului publicată în Monitorul Oficial. 

Premierul Viorica Dăncilă a luat decizia demiterii lui Remus Borza în urma declaraţiilor făcute sâmbătă de acesta la un post tv. Acum câteva zile, Borza spunea că este nevoie de o „subțiere” a aparatului bugetar pentru că acesta este tot mai greu de susținut

După aceste declarații, oficialii Guvernului au ieșit imediat la „rampă” și au afirmat că spusele lui Borza nu reprezintă poziţia Executivului. 

Ce a spus Borza

Remus Borza a declarat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că România are un comportament comercial de ţară bananieră. Acesta a lăsat să se înțeleagă că va fi o ordonanţă care să modifice OUG 114/2018 şi OUG 19/2019, dar a vorbit şi despre o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere. 

Borza a fost numit consilier onorific al prim-ministrului pe data de 30 mai. „Era firesc, odată ce am acceptat să fiu consilierul onorific, neremunerat al premierului, să încerc să aduc o parte din expertiza mea economică, acumulată în vreo 25 de ani de activitate, să o transfer şi asupra partidului. Nu îmi doresc nicio funcţie, nu o să mai candidez pentru un nou mandat de parlamentar, nu vizez nicio funcţie de ministru sau membru al Cabinetului. O fac de o manieră absolut dezinteresată, o fac voluntar, neremunerat, e oarecum un sentiment de solidaritate faţă de un partid care a făcut şi lucruri bune pentru ţară, şi chiar nu merită să fie înfierat cu atâta mânie proletară. E o campanie de demonizare şi ostracizare a partidului pe care eu evident că nu am agreat-o niciodată”, spunea Borza după ce a fost numit în funcție. 

Până la această numire, Borza a fost deputat neafiliat dar cu declarații și înclinații politice către PSD. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate