vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiMinistrul Mediului: Poluarea din Capitală este cauzată ȘI de încălzirea rezidenţială

Ministrul Mediului: Poluarea din Capitală este cauzată ȘI de încălzirea rezidenţială

Poluarea din Capitală este cauzată, în principal, de trafic şi de încălzirea rezidenţială, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet. Acesta este de părere că încă există bucureşteni care încă ard lemne şi tot felul de materii pentru a se încălzi, la fel ca în anii 1700.  

„Principalele surse de poluare în Capitală sunt traficul, încălzirea rezidenţială şi din când în când arderi ilegale din proximitatea Bucureştiului. Aşa cum am anunţat din prima zi, Ministerul Mediului va lua în serios aceste fenomene şi voi fi un duşman declarat al arderilor ilegale. Acestea sunt mai uşor de stăpânit, te duci acolo, stingi incendiul şi rezolvi problema. Dar, când vorbim de încălzirea rezidenţială, aici va trebui împreună cu Guvernul şi primarul general să avem o discuţie, întrucât încălzirea rezidenţială generează foarte multă poluare”, a declarat Fechet.

Potrvit lui, unii bucureşteni încă folosesc lemnele pentru a se încălzi, la fel cum se proceda în urmă cu trei secole.

„Din păcate, dacă o să analizaţi clasamentul marilor capitale ale UE, Bucureştiul este printre puţinele capitale sau poate singura unde încă există încălzire rezidenţială cu lemne de foc, exact aşa cum se întâmpla la 1700. În acelaşi fel se încălzesc o parte din locuitorii municipiului Bucureşti şi din zonele limitrofe, pentru că atunci când este poluare în Bucureşti ea nu vine doar din municipiu, ci avem o aglomerare urbană”, a afirmat Fechet.

Poluarea din Capitală, cauzată de încălzirea cu lemne

Ministrul afirmcă că trebuie să existe o strategie foarte clară în acest sens, la nivel de Executiv şi autorităţi locale.

„Pasul unu este să identificăm soluţii serioase de finanţare şi de decizie politică, prin care să reuşim, acolo unde există reţele de gaz şi infrastructură de agent termic pentru încălzire centralizată, să oprim cu totul încălzirea rezidenţială pe lemne. Pentru că, atunci când ai sobă în casă, în cel mai bun caz pui lemne pe foc, însă avem semnale de la cetăţeni, de la Garda de Mediu şi de la alte entităţi, care ne spun că nici măcar lemn nu se arde, ci alte materii, fie că vorbim de plastic, pal, ce anume mai reuşesc bieţii oameni să ardă şi astfel să participe la disconfortul olfactiv şi la poluare”, a mai spus noul ministru al Mediului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate