vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiMitropolia Moldovei s-a ales cu plângere penală de la Asociația Reset

Mitropolia Moldovei s-a ales cu plângere penală de la Asociația Reset

Asociatia Reset a depus azi două denunțuri cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu, cu ocazia Pelerinajului de la Sf. Parascheva
Prima sesizare vizează încălcarea de către autorități și organizatori ai Pelerinajului la Sfânta Parascheva a dispozițiilor Hotărârii 35/06.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași (link aici: ), printre care:
– Se dispune în sarcina Arhiepiscopiei Iașilor să stabilească un perimetru delimitat, perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași. Intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate.
– În perimetrul respectiv organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțări fizice de minim 1,5 m între persoane.
– Este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice închise și deschise de pe întreg teritoriul județului Iași.
– Arhiepiscopia Iașilor are obligația delimitării raclei cu Moaștele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta.
A doua sesizare îl vizează pe agentul care nu procedează la legitimarea a două persoane pe care le escortează apoi către raclă, cu încălcarea măsurii privind interzicerea accesului la raclă a persoanelor din afara Iașului.
În dialogul dintre polițist și una dintre cele două persoane, este menționat un anume Dan Popescu, care a ar fi intermediat toată acțiunea. Înainte de toate, autoritățile trebuie să ofere lămuriri cu privire la identitatea polițistului și calitatea/funcția lui Dan Popescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate