luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: Moțiunea de cenzură a PSD, un eșec lamentabil

Iohannis: Moțiunea de cenzură a PSD, un eșec lamentabil

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a înregistrat un eşec previzibil şi lamentabil, a declarat președintele Klaus Iohannis, afirmând că poate social-democraţii vor înţelege că politica nu se poate face urmărind doar mize mărunte de partid.

„Acestea sunt problemele reale ale României, iar autorităţile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvările. Sunt însă unii care, în loc să fie parte a acestui imens efort de construcţie, încearcă doar să saboteze şi să pună piedici. Mă refer, desigur, la Partidul Social Democrat. Am asistat luni la o situaţie care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de mai multe zeci de minute s-a aşteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea şi votarea acelei moţiuni de cenzură neavenite. Cu alte cuvinte, chiar cei care au iniţiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari”, a afirmat preşedintele.

Moțiunea de cenzură, un eșec lamentabil

Acesta este de părere că, este cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi cu puţine luni înainte de alegerile parlamentare la termen.

„Acum, după eşecul previzibil şi lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuţie politicianistă a PSD, care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce soluţii pot aştepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate care acţionează politic, nu pentru cetăţeni, ci doar pentru propriii membri. Eu mulţumesc tuturor formaţiunilor parlamentare care au înţeles gravitatea momentului pe care îl traversează ţara noastră şi nu s-au alăturat unor interese strict electorale. Sper ca pesediştii să ia foarte în serios această lecţie şi să înţeleagă că în România politica nu se mai poate face aşa cum continuă ei să o facă de ani de zile, urmărind doar mizele mărunte de partid”, a spus Iohannis.

Potrivit lui, unii lideri PSD continuă să inducă ideea unei noi moţiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă şi i-a îndemnat să înceteze cu aceste jocuri cinice, care nu fac decât să provoace neîncredere şi să pună astfel în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

„Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ, care ne-au arătat mai clar decât oricând eşecul instituţional al acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani şi care a fost patentat de PSD. Acum s-a putut vedea diferenţa dintre oamenii politici dispuşi să îşi asume cu responsabilitate gestionarea unui moment extrem de dificil şi politicienii fără soluţii, care alimentează ştiri false şi suspiciuni, făcând astfel foarte mult rău propriilor cetăţeni. România trebuie să intre într-o etapă de dezvoltare accentuată şi să lase în urmă practicile nefaste ale trecutului”, a spus Klaus Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate