joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură e în pericol sau se panichează degeaba liberalii?

Moțiunea de cenzură e în pericol sau se panichează degeaba liberalii?

Moțiunea de cenzură e în pericol sau se panichează degeaba liberalii, după ce senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu, a făcut apel la parlamentarii care au semnat-o, să nu cedeze presiunilor şi promisiunilor PSD.

„Fac apel la toţi colegii mei parlamentari ai opoziţiei şi nu numai, cei care au semnat moţiunea de cenzură, să nu-şi piardă demnitatea şi să nu răspundă presiunilor şi promisiunilor prin care PSD, prin toată conducerea de la primul ministru până la ultimul ministru, şef de Cameră, de Senat, le fac asupra colegilor noştri. Le transmit că ştim cu toţii că în acest moment PSD este în stare să promită orice pentru că aşa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare”, a afirmat Alina Gorghiu.

Potrivit ei, sunt presiuni enorme asupra colegilor parlamentari, direct proporţionale cu disperarea pe care PSD o are referitor la pierderea puterii, dar nu crede că se va răzgândi niciunul dintre parlamentarii semnatari ai moţiunii, care sunt dispuşi să voteze moţiunea la vedere.

Depunerea moţiunii va avea loc luni sau marţi, iar dezbaterea şi votul, pe 7 sau 8 octombrie. După votul dat moţiunii, constituţional preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la negocieri şi va decide asupra persoanei premierului.

„Opţiunea prioritară pentru PNL este legată de alegerile anticipate, însă indiferent dacă vor fi sau nu anticipate, un lucru este cert: România va trebui să fie guvernată, avem obligaţia să ieşim din acest blocaj politic din acest moment şi nu excludem în acest moment niciunul dintre scenarii. Certitudinea este că PNL îşi va asuma guvernarea post-moţiune, inclusiv în condiţiile unui guvern minoritar. Este o responsabilitate asumată de PNL din momentul în care am iniţiat demersul pentru moţiunea de cenzură”, a mai spus Gorghiu.

Moţiunea de cenzură a PNL a adunat până acum 237 de semnături, cu doar câteva mai multe decât este necesar.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate