duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiComisia JURI explică de ce Rovana Plumb a fost respinsă

Comisia JURI explică de ce Rovana Plumb a fost respinsă

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) explică într-o scrisoare către preşedintele Parlamentului European David Sassoli de ce a fost respinsă Rovana Plumb pentru funcție de comisar european

Membrii comisiei spun că sunt îngrijorați de faptul că Rovana Plumb ar fi în potenţial conflict de interese şi există serioase îndoieli că ar putea fi comisar european pentru transporturi.

În continuare, redăm integral scrisoarea transmisă de președintele Comisiei JURI Lucy Nethsingha:

„Stimate președinte,

Scriu în legătură cu examinarea declarației de interese și a evaluarea conflictului de interese real sau potențial al comisarului desemnat pentru ·Transport, doamna Rovana Plumb. În conformitate cu articolul 125 din regulamentul de procedură și articolul 2 din anexa VII la acesta, la reuniunile sale din 19 septembrie, 25 septembrie și 26 septembrie 2019, Comisia pentru drept Afacerile evaluate, pe baza documentelor prezentate, adică declarația de interese, răspuns la cererea de informații suplimentare din 24 septembrie 2019 și o discuție deținut de doamna Rovana Plumb de către Comisia pentru afaceri juridice la 26 septembrie 2019, problema potențialului sau a conflictului real de interese în legătură cu portofoliul Comisar pentru transporturi.

În cadrul reuniunii sale din 26 septembrie 2019, Comisia pentru afaceri juridice a decis că este este necesar să se adreseze președintelui ales al Comisiei cu privire la îngrijorarea acestuia că există potențial conflict de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru transport.

Acest lucru provine dintr-un împrumut primit de comisarul desemnat de la o persoană fizică care operează profesional în domeniul turismului, precum și din faptul că pe baza de informații pe care le-a primit Comitetul, nu este clar cum trebuie plătit acest împrumut restant înapoi într-un mod deschis și transparent. Prin urmare, Comisia pentru afaceri juridice are în vedere că în această etapă și până la rezolvarea acestui conflict de interese, există o îndoială serioasă cu privire la aceasta dacă comisarul desemnat își poate exercita rolul de comisar pentru transporturi. Comisia pentru afaceri juridice este, de asemenea, îngrijorată de problemele legate de restituirea împrumutul restant ar putea rămâne astfel încât să creeze în continuare un potențial conflict de interese tot în raport cu alte portofolii.

Aș fi foarte recunoscătoare dacă ați putea informa președintele ales al Comisiei își exprimă îngrijorarea și informează Comisia pentru afaceri juridice cu privire la etapele pe care președintele ales intenționează să ia pentru ca acest conflict de interese să fie rezolvat. Cu stimă, Lucy Nethsingha”, conform documentului obținut de MEDIAFAX.

De asemenea, David Sassoli a trimis și el o scrisoare către Comisia JURI a PE:

„Stimate preşedinte,

Vă mulţumim pentru scrisoarea dvs. privind examinarea declaraţiei de interese financiare a comisarului desemnat pentru transporturi, doamna Rovana Plumb. Înţeleg din scrisoarea dumneavoastră că Comitetul pentru afaceri juridice (JURI) în şedinţa de astăzi a decis că există legături cu privire la un potenţial conflict de interese în legătură cu portofoliul comisarului pentru transporturi. Drept urmare, în conformitate cu articolul 2 paragraful 2 din anexa VII la Regulamentul nostru de procedură, procedura de numire

Comisarul desemnat Rovana Plumb este suspendat. În conformitate cu articolul 2 alineatul (3c) din anexa VII la Regulamentul nostru de procedură, JURI ar trebui să precizaţi ce măsuri precise recomandă în această etapă.

Prin urmare, aş fi recunoscător dacă m-aţi putea anunţa dacă JURI va întocmi recomandări care vizează rezolvarea unui conflict de interese real sau potenţial sau, ca o ultimă resort, va concluziona că Rovana Plumb, comisarul desemnat, nu este în măsură să o exercite în conformitate cu tratatele şi Codul de Conduită. În ultimul caz, m-aş adresa apoi preşedintelui ales al Comisiei pentru a evalua ce măsuri suplimentare pe care intenţionează să le facă.

Aş aprecia dacă JURI ar putea oferi recomandările sau concluziile sale până luni, 30 Septembrie 2019, prânz”, potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate